جنایات سپاه در گذر زمان

خط زمانی جنایات سپاه پاسداران اسلامی یک الگوی نگران کننده از فعالیت های غیرقانونی سپاه را که شامل تروریسم، ایجاد بی ثباتی در منطقه و نقض حقوق بشر می‌گردد را به نمایش می‌گذارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با عملیاتی که فراتر از مرزهای ایران و خاورمیانه انجام می‌دهد، آسیب قابل توجهی به جامعه جهانی وارد کرده است. از حمایت از تروریست‌های نیابتی گرفته تا درگیر شدن در جنگ سایبری، سپاه پاسداران تهدیدی جدی برای آرامش و امنیت جهانی حساب می شود. شناخت بزرگی این جنایات و تلاش جمعی برای توقف تلاش‌های مخرب سپاه پاسداران، برای حفظ امنیت ملت‌ها و گسترش امنیت جهانی واجب است.

۱۸ آوریل ۱۹۸۳
بیروت
بمب‌گذاری در سفارت ایالات متحده آمریکا

بمب‌گذاری در سفارت ایالات متحده آمریکا در بیروت پایتخت لبنان: گروه حزب الله وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مظنون به انجام حمله ای است که در آن ۶۳ تن از جمله ۱۷ آمریکایی کشته شدند (منبع: وزارت امور خارجه ایالات متحده).

۲۳ اوکتبر ۱۹۸۳
بیروت
بمب‌گذاری مرکز تفنگداران دریایی

بمب‌گذاری مرکز تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا در بیروت، لبنان: حزب الله، با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حمله ای را انجام داد که منجر به کشته شدن ۲۴۱ نظامی آمریکایی شد (منبع: وزارت امور خارجه ایالات متحده).

۲۶ الی ۳۰ جولای ۱۹۸۸
استان کرمانشاه
عملیات مرصاد

عملیات مرصاد: عملیات نظامی ایران برای هدف قرار دادن مواضع مجاهدین خلق ایران در منطقه مرزی ایران و عراق در طول جنگ ایران و عراق (منبع: بی بی سی نیوز).

۱۹۸۴
لبنان
ربودن گروگان‌های غربی

ربودن گروگان‌های غربی در لبنان در طول دهه ۱۹۸۰، گمان می رود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حمایت از حزب الله در یک سری از آدم ربایی‌هایی  پیچیده شهروندان غربی در لبنان دست داشته است. (منبع: شورای روابط خارجی).

۱۷ مارس ۱۹۹۲
بوئنوس آیرس
بمب‌گذاری سفارت اسرائیل

بمب‌گذاری سفارت اسرائیل در بوئنوس آیرس، آرژانتین: حزب الله تحت حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مظنون به انجام حمله ای است که در طی آن ۲۹ تن کشته و بیش از ۲۵۰ تن زخمی شدند (منبع: وزارت امور خارجه ایالات متحده).

۱۷ سپتامبر ۱۹۹۲
برلین
حادثه میکونوس

حادثه میکونوس: چهار رهبر کرد ایرانی اپوزیسیون در رستوران میکونوس در برلین آلمان ترور شدند. (منبع: گاردین)

۲۰۰۶ الی ۲۰۲۳
یمن
حمایت از شورشیان حوثی

حمایت از شورشیان حوثی در یمن: سپاه پاسداران به ارائه حمایت نظامی و آموزش به شورشیان حوثی در درگیری‌هایشان با دولت یمن و ائتلاف سعودی متهم شده‌اند (منبع: گروه کارشناسان سازمان ملل متحد درباره یمن.)

۲۰۰۷ الی ۲۰۲۳
عراق
حمایت از شبه نظامیان شیعه

حمایت از شبه نظامیان شیعه در عراق: نیروی قدس سپاه پاسداران به ارائه آموزش، تامین مالی و سلاح به گروه‌های شبه نظامی شیعه در عراق همواره متهم شده است، که این اقدام منجر به بسیاری از حملات به نیروهای ایالات متحده و ائتلاف شده است (منبع: وزارت دفاع آمریکا.)

۲۹ مه ۲۰۰۷
عراق
ربودن مشاور انفورماتیک بریتانیایی

ربودن مشاور انفورماتیک بریتانیایی پیتر مور و چهار نفر نگهبان او در عراق: نیروی قدس سپاه پاسداران متهم  به برنامه ریزی و همکاری در ربودن پیتر مور از طریق گروه شبه نظامی شیعه در عراق بود که منجر به کشته شدن چهار گروگان و آزادی پیتر مور در سال ۲۰۱۰ شد (منبع: روزنامه گاردین.)

۲۰۱۰ الی ۲۰۱۲
ایالات متحده
حملات سایبری به موسسات مالی ایالات متحده

حملات سایبری به موسسات مالی ایالات متحده: سپاه پاسداران متهم به انجام یک سری حملات از نوع رد ‌سرویس توزیع شده (DDoS) بر ضد بانک‌های آمریکایی است که منجر به اختلالات قابل توجهی در خدمات بانکداری آنلاین شد (منبع: وزارت دادگستری آمریکا).

۱۱ اوکتبر ۲۰۱۱
ایالات متحده
عادل جبیر

تلاش برای ترور سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده: ایالات متحده سپاه قدس سپاه پاسداران را به برنامه‌ریزی ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن، دی‌سی متهم کرد (منبع: وزارت دادگستری آمریکا).

۲۰۱۲
توطئه ترور دیپلمات‌های اسرائیلی

توطئه ترور دیپلمات‌های اسرائیلی در هند، گرجستان و تایلند: سپاه پاسداران متهم به برنامه‌ریزی و اجرای توطئه‌های ناموفق بود (منبع: روزنامه تایمز از اسرائیل).

۱۸ جولای ۲۰۱۲
بلغارستان
بمب‌گذاری اتوبوس بورگاس

بمب‌گذاری اتوبوس بورگاس در بلغارستان: حزب الله تحت حمایت سپاه مظنون به انجام حمله ای است که در آن پنج گردشگر اسرائیلی، یک راننده اتوبوس بلغاری و عامل انتحاری کشته شدند (منبع: یوروپل).

۲۰۱۳
هلند
ترور مخالفان ایرانی

ترور مخالفان ایرانی در هلند: دولت هلند سپاه پاسداران را به ارتباط با ترور دو مخالف ایرانی در خاک هلند متهم کرد (منبع: وزارت امور خارجه هلند).

۲۰۱۵
سوریه
حمایت از رژیم اسد در سوریه

حمایت از رژیم اسد در سوریه: سپاه پاسداران به ارائه حمایت نظامی، از جمله نیرو و تجهیزات، به دولت سوریه در جریان درگیری‌ با گروه‌های مختلف مخالف متهم شده است (منبع: سازمان بین‌المللی حقوق بشر).

۱۶ ژانویه ۲۰۱۶
خلیج فارس
دستگیری سربازان نیروی دریایی ایالات متحده

دستگیری سربازان نیروی دریایی ایالات متحده در خلیج فارس: سپاه پاسداران به‌طور موقت ده دریانورد نیروی دریایی آمریکا را با ادعای ورود کشتی‌های آنان به آب‌های ایرانی دستگیر کرد و آنها را پس از یک روز آزاد کرد (منبع: وزارت دفاع آمریکا).

۲۲ ژوئن ۲۰۱۹
خلیج فارس
سقوط پهباد نظامی آمریکایی

سقوط پهباد نظامی آمریکایی: سپاه پاسداران مسئولیت سقوط یک پهباد نظامی آمریکایی در تنگه هرمز را بر عهده گرفت و ادعا کرد که پهباد به مرزهای هوایی ایران وارد شده است (منبع: خبرگزاری بی‌بی‌سی).

۲۰۱۹
عراق
حملات موشکی به پایگاه های ایالت متحده

حملات موشکی به پایگاه های ایالت متحده در عراق: ایالات متحده کتائب حزب الله تحت حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به انجام حملات موشکی متعدد به پایگاه های آمریکایی در عراق متهم کرد (منبع: وزارت دفاع ایالات متحده).

۲۰۱۹
خلیج فارس
توقیف نفتکش های خارجی

توقیف نفتکش های خارجی در خلیج فارس: سپاه در حوادث متعدد توقیف نفتکش های خارجی در خلیج فارس دست داشت که باعث تشدید تنش ها در منطقه شد (منبع: الجزیره).

۸ ژانویه ۲۰۲۰
تهران
سرنگونی هواپیمای پرواز بین‌المللی اوکراین :PS752

سرنگونی هواپیمای پرواز بین‌المللی اوکراین :PS752  در ۸ ژانویه ۲۰۲۰ سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری پرواز PS752 اوکراین، اندکی پس از برخاستن از فرودگاه بین المللی تهران شلیک کرد و همه ۱۷۶ تن مسافر و خدمه را بقتل رسانید. در میان قربانیان، ۱۳۸ نفر از شهروندان غیر ایرانی یا شهروندان دوتابعیتی ایرانی بودند که بسیاری از آنها به کانادا سفر می‌کردند. در ابتدا دولت ایران دخالت در این فاجعه را انکار کرد، اما بعدها اعتراف کرد که سپاه پاسداران به طور تصادفی هواپیما را شلیک کرده است و خطا انسانی را علت این اتفاق عنوان کرد (منبع: خبرگزاری بی‌بی‌سی).

۳ آگوست ۲۰۲۱
دریای عمان
حمله به کشتی نفتی مرسر استریت

حمله به کشتی نفتی مرسر استریت: سپاه پاسداران متهم به استفاده از پهپادها در حمله به نفتکش مرسر استریت که منجر به قتل یک نگهبان امنیتی بریتانیایی و یک خدمه رومانیایی را کشت (منبع: وزارت دفاع انگلیس).

نوامبر ۲۰۲۲
لندن
توطئه تهران علیه ایران اینترنشنال

موساد اسرائیل به مقامات بریتانیا در مورد توطئه ایران با هدف قرار دادن روزنامه نگاران ایران اینترنشنال مستقر در لندن، با ارتباط با تلاش قبلی علیه سرکنسول سابق اسرائیل در استانبول، اطلاع داده است. این نشان دهنده تنش های مداوم پیرامون پخش کننده های خارجی مانند ایران اینترنشنال است که دولت ایران آن را "سازمان تروریستی" نامیده است.

March 30
آلمان
حمله به مراکز یهودیان

مقامات آلمانی تیراندازی نوامبر در مرکز یهودیان در اسن را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرتبط می دانند.